a look inside the View House

The „View House“, a family home and office in the heart of the Tyrolean alps, was completed last year. Our design focused on spacious rooms with an optimum layout: architecture with pure, unfussy lines, flexible use of space and a cozy, homely feeling.  

Completed: The View House

After a construction time of half a year the View House is completed. Till end of August landscape design and furnishing will be finished. Although situated on a slope the ground floor, the parking lot and courtyard are barrier-free. A space for an elevator is also thought ahead. If needed, the two levels can be … Continue reading

Under Construction: The View House

The first phase of construction including earthworks, the production of the foundation slab, the erection of the central service core and the technical room has been completed on schedule in October. During winter the wooden walls will be produced customized by CNC-cutting. In spring the framing will be finalized by setting up the prefabricated large-format solid … Continue reading

Contemporary Alpine Architecture: The View House

Architectural Design and Sustainability This 200 m2 family house and office will be built at the foot of the “Mieminger Kette” mountain range, 40 km west from Tyrol’s capital city – Innsbruck. Situated on a slope, the wooden house, thanks to its special geometry and metallic roof, blends in perfectly with its surrounding mountain range. … Continue reading